Prezentarea Statiunii Statiunea Montana Straja

la-straja

Statiunea Straja
Straja este o statiune montana din Muntii Valcan (Carpati), situata in apropierea municipiului Lupeni.
Statiunea montana Straja se afla in Judetul Hunedoara la o altitudine de 1440 m. Straja a fost declarata statiune montana doar tarziu in 2001. Complexul turistic Straja cuprinde peste 300 de cabane si 7 partii de ski amenajate.

Harta Statiunea Straja
Pentru a ajunge in Statiunea Straja pot fi urmate mai multe trasee, insa turistii care vor sa viziteze complexul turistic vor trebui sa ajunga in primul rand in municipiul Lupeni. Cu masina se poate ajunge dinspre Petrosani, pe un drum national. Drumul de la Petrosani la Lupeni dureaza in jur de o jumatate de ora. Cu trenul se poate ajunge pana in Lupeni, turistii pot folosi una dintre cele 2 gari importante ale Lupeniului.

Traseu pana in Straja
Din Lupeni mai sunt aproximativ 3 km pana la telescaun sau aproximativ 10 km pana in complexul turistic Straja. Drumul pana in statiunea Straja este asfaltat, insa iarna nu este recomandat sa urcati cu o masina care nu este echipata de iarna, drumul fiind destul de greoi.

Cazare in Straja
Pentru cazare in Straja, turistii trebuie sa isi rezerve un loc la pensiunile sau cabanele din complexul turistic chiar si cu cateva luni inainte de sezonul de ski. Ca solutii alternative se pot inchria apartamente in municipiul Lupeni sau chiar in municipiul Vulcan ori orasul Uricani. Drumul de la Uricani la Lupeni sau de la Vulcan la Lupeni dureaza in medie 20 de minute, pe langa taxiuri existand si maxi-taxi.

Vremea

vremea

Parteneri

Cazare hoteluri pensiuni pe turistinfo.ro
Cazare Straja

Romania Turistica
Cazare Pensiuni